Ekipa „Železnik-Teg“ pobednik Memorijala Ante Maras Maki

Pobednici takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša „Memorijal Ante Maras Maki“, koje je u organizaciji Turističkog udruženje Crvenka, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Kula, u subotu održano na crvenačkom izletištu Potok je ekipa „Železnik-Teg“.

Odlično uređeni tereni i lepo vreme privuklo je veliki broj posetilaca na crvenački Potok, a organizatori su, poštujući mere zaštite ekipe podelile na pristojnu udaljenost, i baš zbog primene svih mera zaštite ograničili broj ekipa, jer je znatno više od njih 27 želelo da učestvuje na ovom prestižnom takmičenju.

Ocenjivačku komisiju, koja nije imala ni malo lak zadatak da odabere najuskusnije paprikaše činili su Zdravko Šćepanović iz Kruščića, te Zoran Ružičić i Pero Svilar iz Crvenke i nakon što su veoma studiozno obavili pregled donesenih uzoraka, njihova odluka je glasila: treće mesto je pripalo ekipi „Slobodni momci“ iz Kule i Crvenke, drugo ekipi Mesne zajednice Kruščić, a prvo ekipi Železnik Beograd – Teg Crvenka.

Recimo i to da se, uz takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša organizator potrudio da za sve posetioce pripremi besplatan vojnički pasulj, zatim bogatu tombolu koju su pomogli brojni lokalni preduzetnici, pojedinci i poljoprivredna gazdinstva. Zanimljivo je da je glavnu nagradu na tomboli, pečeno jagnje, dobili član sudijske komisije Zoran Ružičić i njegov drugar Milutin Bjedić. Naravno, ni ovogodišnje takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša „Memorijal Ante Maras Maki“ na crvenačkom Potoku nije moglo da prođe bez prigodnog zabavnog programa, a posetioce su zabavljali Momo i Dodir sa DŽimijem Stanićem.

Izvor: Qmedia