četvrtak, 24 maj 2018

Mali Stapar

Prevodnica

Opširnije...

Crkva Sv. Marka

Kula

Opširnije...

Mali Stapar

Zgrada direkcije...

Opširnije...

Hotel "Rodić"

Kula

Opširnije...

Zamak

Ruski Krstur

Opširnije...

 • Odredišta

  Više informacija..

 • Manifestacije

  Više informacija...

 • Smeštaj

  Više informacija...

 • Gastronomija

  Više informacija...

 • Aktivnosti

  Više informacija...

Prolećno kuvanje“ u Kuli

U organizaciji udruženja “Eko Kula” u subotu 20.05.2017 godine  uz podršku Turističke agencije Kula održana je manifestacija “Mesi, mesi … neće ništa da ti fali”. Manifestacija je takmičarskog karaktera u kojem je učestvovalo 8 ekipa u pripremanju testenina na 101 način .  Ekipe koje su uzele učešće su:
1. „NJENA NOGA“ Kruščić
2. „DOBRI, SLOŽNI MOMCI“ Kula
3. „MASLAČAK“ Kula
4. „GIMNAZIJALKE“ Vrbas
5. „KUMOVI“ Sombor
6. „GEDER“ Kula
7. „OSNOVNA ŠKOLA“ Kula
8.  „CRNOGORSKI PRVJENCI“ Crvenka


Takmičari su se potrudili da na jednom mestu ponude široku paletu jela od testenine iz raznih kuhinja višenacionalne Vojvodine. Tu su bile knedle, čorbe sa više vrsta testenina,piroge, rezanaci, galuške, priganice, njoke, šufnudle, hleb, pečene gomboce ... sve u svemu čarolija od testenine sa svim pripadajućim prilozima uz nezaobilazan desert. Svi učesnici i gosti su imali priliku da uživaju u prelepom danu i prijatnom ambijentu dvorišta udruženja. Uloga žirija je pripala Maras Anti iz Crvenke uz nesebičnu podršku  naše predsednice Erike Proroković . Jedno je sigurno da im nimalo nije bilo lako da odluče ko će ove godine da ponese titulu najboljeg. Ocenjivan  je kvalitet jela i aranžman , prva tri mesta su zauzele ekipe :
1. „OSNOVNA ŠKOLA“ Kula
2. „DOBRI, SLOŽNI MOMCI“ Kula                                                                                                                                          3.    „CRNOGORSKI PRVJENCI“ Crvenka
 Za jelo van konkurencije je osvojila ekipa “NJENA NOGA” iz Kruščića.

prolecno kuvanje

Vinarija Milisavljević Lipar

vinarijaVinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju "Telečke visoravni" i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina. Sva vina iz podruma Milisavljević su zaštićenog geografskog porekla.

Festival amaterskih pozorišta

Republickifestivalamaterskihpozorista1Pod pokroviteljstvom opštine Kula od 19. do 27 juna 2015. godine održava se 57. festival amaterskih pozorišta Srbije, najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog stvralaštva.

Preuzmite program

Naša lokacija

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Foto Galerija

Pratite nas na FB