četvrtak, 24 maj 2018

Mali Stapar

Prevodnica

Opširnije...

Crkva Sv. Marka

Kula

Opširnije...

Mali Stapar

Zgrada direkcije...

Opširnije...

Hotel "Rodić"

Kula

Opširnije...

Zamak

Ruski Krstur

Opširnije...

 • Odredišta

  Više informacija..

 • Manifestacije

  Više informacija...

 • Smeštaj

  Više informacija...

 • Gastronomija

  Više informacija...

 • Aktivnosti

  Više informacija...

Polovičan uspeh ekipe iz Kule

3malaNa poziv lokalne samouprave Kaloče iz Mađarske, selekcija opštine Kula učestvovala je na sedmom Dragon Boat Cupu I takmičila se u veslanju posebno pravljenih kanua.


 

I pored vrhunske organizacije i povoljnih vremenskih uslova kuljani nisu uspeli da prođu kvalifikacije I takmiče se za jednu od medalja. Pema rečima Vladimira Žiroša kapitena ekipe iz Kule  neadekvatni uslovi za pripreme ekipe , nedostatak kanua u Kuli kao i sama sinhronizacija ekipe na suvom nisu ni mogli da daju bolje rezultate.

 

1


Bez obzira na rezultat Kuljani nisu I duhom klonuli tako da su do kraja dana uživali u raznim gastronomskim specijalitetima kao I u obilasku turističkih znamenitosti Kaloče što su ljubazni domaćini pripremili svojim gostima iz Kule.
Pored takmičenja u oficijalnom delu sa  domaćinima su vođeni razgovori u vezi projekta prema Evropskim IPA fondovima u kojima su partneri Turistička organizacija Kaloče I opštine Kula, njihova implementacija na zajedničkim manifestacijama kao I o  pozitivnim primerima Kaloče u nautičkom turizmu a psebno u delovima koji bi mogli zaživeti u Kuli kao opštini povezanoj kanalima.

2


Poseban utisak na goste je ostavila saradnja između Vodoprivrednih preduzeća I Turističke organizacija kao I veliki broj volontera uključenih u svaki segment društvenog života grada.

6

Vinarija Milisavljević Lipar

vinarijaVinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju "Telečke visoravni" i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina. Sva vina iz podruma Milisavljević su zaštićenog geografskog porekla.

Festival amaterskih pozorišta

Republickifestivalamaterskihpozorista1Pod pokroviteljstvom opštine Kula od 19. do 27 juna 2015. godine održava se 57. festival amaterskih pozorišta Srbije, najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog stvralaštva.

Preuzmite program

Naša lokacija

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Foto Galerija

Pratite nas na FB