četvrtak, 24 maj 2018

Mali Stapar

Prevodnica

Opširnije...

Crkva Sv. Marka

Kula

Opširnije...

Mali Stapar

Zgrada direkcije...

Opširnije...

Hotel "Rodić"

Kula

Opširnije...

Zamak

Ruski Krstur

Opširnije...

 • Odredišta

  Više informacija..

 • Manifestacije

  Više informacija...

 • Smeštaj

  Više informacija...

 • Gastronomija

  Više informacija...

 • Aktivnosti

  Više informacija...

Opština Kula predstavljena na pedesetom Sajmu turizma u Novom Sadu

turizam sajamTuristička organizacija opštine Kula učestvovala je na pedesetom Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 5. do 7. Oktobra.

 

Na ovogodišnjem sajmu turizma predstavilo se 170 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine. Uspešnijoj i boljoj ponudi Sajma turizma doprinele su stručne međunarodne konferencije, degustacije vina i gastronomskih specijaliteta, predstavljanje turističkih ponuda iz inostranstva, kao i izložba "Putevima rimskih imperatora", koja je prvi put predstavljena široj javnosti u Srbiji.

Turistička organizacija opštine Kula predstavila je svoju turističku ponudu mnogobrojnim posetiocima Sajma, neposrednim kontaktima sa posetiocima, kao i putem promotivnog materijala. Učešće na Sajmu je od izuzetnog značaja za promociju turizma Opštine, jer veliki broj posetilaca upravo dolazi iz Vojvodine. Osim što su posetioci Sajma uzimali naše brošure, upoznajli su se sa zanimljivim sadržajima koje nudi naša Opština. Sve je više turista koji žele da upoznaju svoju zemlju, tako da mislim da opština Kula raznovrsnom ponudom može da zadovolji želje kako stranih tako i domaćih gostiju koji su u potrazi za aktivnim odmorom uz bogate kulturne, sportske gastro i etno sadržaje.

- Imali smo više poslovnih sastanaka na kojima smo razmenili mnogo interesantnih ideja koje ćemo realizovati - rekao je direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković Prema rečima Stankovića Turistička organizacija opštine Kula je zajedničkim nastupom na Sajmu sa svojim partnerima predstavila mnogobrojne i raznovrsne potencijale pogodne za dalji razvoj ove privredne grane u kulskoj opštini.

- Posetioci su pokazali veliko interesovanje za sadržaje koje nudimo. Ovaj put akcenat je stavljen na Vinariju Milisavljević, Motel u Kuli, Spa i velnes centar “New museum” kao i bogato istorijsko i vodoprivredno nasleđe Malog Stapara – kaže Stanković.

Okosnica jubilarnog 50. međunarodnog sajma turizma predstavlja Dunavski region koji karakteriše širok spektar kompleksnog i raznolikog istorijskog nasleđa, kultura, religija, tržišta, zajednica i država, što nam daje poseban motiv uzimajući u obzir geografski položaj i bogatstvo kanalima koji protiču kroz našu opštinu da pojačamo ponudu i iskoristimo mogućnosti koje nam se pružaju. Pored predstavljanja promotivnog filma Turističke organizacije, posetioci su mogli da se upoznaju i sa proizvodima udruženja “Organic life”, “EkoKula”, Poljoprivrednog gazdinstva “Lavanda”, kao I da degustiraju hleb od integralnog brašna, probaju specijalitete Motela u Kuli i degustiraju vina “Vinarije Milisavljević”.

turizam sajam

Vinarija Milisavljević Lipar

vinarijaVinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju "Telečke visoravni" i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina. Sva vina iz podruma Milisavljević su zaštićenog geografskog porekla.

Festival amaterskih pozorišta

Republickifestivalamaterskihpozorista1Pod pokroviteljstvom opštine Kula od 19. do 27 juna 2015. godine održava se 57. festival amaterskih pozorišta Srbije, najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog stvralaštva.

Preuzmite program

Naša lokacija

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Foto Galerija

Pratite nas na FB