četvrtak, 24 maj 2018

Mali Stapar

Prevodnica

Opširnije...

Crkva Sv. Marka

Kula

Opširnije...

Mali Stapar

Zgrada direkcije...

Opširnije...

Hotel "Rodić"

Kula

Opširnije...

Zamak

Ruski Krstur

Opširnije...

 • Odredišta

  Više informacija..

 • Manifestacije

  Više informacija...

 • Smeštaj

  Više informacija...

 • Gastronomija

  Više informacija...

 • Aktivnosti

  Više informacija...

Dan bundeve u Kuli: Velika posećenost i ukusni proizvodi od bundeve

00Izuzetna posećenost, ukusni proizvodi od bundeve i dobra atmosfera obeležili su Dan bundeve, koji je u subotu 21. oktobra 2017. godine održan na Gradskom trgu u Kuli.

 

 

 

000

 

Ovogodišnja manifestija „Dan bundeve“ je privukla brojne posetioce koji su uživali u proizvodima od bundeve i tradicionalnim vojvođanskim jelima i domaćem vinu, a u okviru takmičarskog dela programa nagrađeni su najbolji kulinari koji su spremili proizvode od bundeve.

 

16

 

25 ekipa je imalo zadatak da kao obavezan sastojak u jelu upotrebe bundevu, a Ivana Stevović iz Kule, vlasnica „Slatke radionice“ iz Kule je, prema oceni stručnog žirija, spremila najukusniji proizvod od bundeve odnosno mafin. Drugo mesto za praline od bundeve sa prelivom od čokolade je pripalo predškolskoj ustanovi „Bambi“ Kula odnosno Eko timu, koji je predvodila vaspistačica Kosa Popović, dok je treće mesto pripalo udruženju „Organic life“ koja je spremila domaću krem tortu od bundeve.

 

IMGP9243

 

Na štandovima su bili izložene bundevine semenke, bundevino ulje, razni kolači, pite i torte od bundeve, kao i kiflice, mafini, hleb, pekmez i palačinke od bundeve, koji su se prodavali po simboličnim cenama. Manifestacija „Dan bundeve“ je okupila i mališane iz „Eko tima“ vrtića Bambi, koji su prodavali povrće koje su sami uzgajali, a svoje kulinarske veštine su predstavili učenici Srednje škole iz Crvenke, Ekonomsko trgovinske škole iz Kule, kao i kuvari Motela Rodić.

 

22

 

Prema rečima Erike Proroković, predsednice Udruženja žena „Eko Kula“, manifestacija je po prvi put bila na otvorenom prostoru, a velika posećenost i zadovoljstvo na licima posetioca je najbolji pokazatelj da je manifestacija bila uspešna. - Nastojimo da podignemo svest o zdravom načinu života, od najmlađih do najstarijih, da kada deca ili stariji uzmu parče hleba, umoče u bundevino ulje, sa listom bosiljka ili nekog drugog začina, znaju da su uneli zdravlje u organizam. Način na koji smo uspeli da organizujemo život u našim porodicama, želimo da podelimo sa drugima – kaže Erika Proroković.

 

21

 

-Udruženje žena „Eko Kula“ i Turistička organizacija opštine Kula su se potrudili da takmičenje lokalnog karaktera preraste u manifestaciju na kojoj je učestvovalo oko 30 izlagača, ali i mališani iz vrtića, srednjoškolci i ugostitelji – kaže Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije. On je rekao da će Turistička organizacija i ubuduće podržavati ovakve manifestacije koje promovišu zdrav način života i doprinose boljoj turističkoj ponudi Opštine. Organizator manifestacije je Udruženje „Eko Kula“, uz podršku Turističke organizacije opštine Kula, a za atmosferu se potrudila muzička grupa „Zamalo vidre“.

 

IMGP9171

Vinarija Milisavljević Lipar

vinarijaVinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju "Telečke visoravni" i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina. Sva vina iz podruma Milisavljević su zaštićenog geografskog porekla.

Festival amaterskih pozorišta

Republickifestivalamaterskihpozorista1Pod pokroviteljstvom opštine Kula od 19. do 27 juna 2015. godine održava se 57. festival amaterskih pozorišta Srbije, najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog stvralaštva.

Preuzmite program

Naša lokacija

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Foto Galerija

Pratite nas na FB