četvrtak, 24 maj 2018

Mali Stapar

Prevodnica

Opširnije...

Crkva Sv. Marka

Kula

Opširnije...

Mali Stapar

Zgrada direkcije...

Opširnije...

Hotel "Rodić"

Kula

Opširnije...

Zamak

Ruski Krstur

Opširnije...

 • Odredišta

  Više informacija..

 • Manifestacije

  Više informacija...

 • Smeštaj

  Više informacija...

 • Gastronomija

  Više informacija...

 • Aktivnosti

  Više informacija...

Čari „slatkog sela“

slatki dani 1Legenda o Crvenki kao „najslađem selu“ u bivšoj velikoj Jugoslaviji nastavila je da živi kroz manifestaciju „Slatki dani u srcu Bačke“, koja je u svom drugom izdanju održana proteklog vikenda.

„Dani“ su okupili oko 6.000 posetilaca, a privukli su i turiste iz Slovenije i Hrvatske.

Deo Ulice Moše Pijade, od raskrsnice u centru naselja do mosta preko Velikog bačkog kanala, bio je preimenovan u „Slatku ulicu“, u kojoj su svoje proizvode ponudili Fabrika biskvita „Jafa“ i Šećerana „Crvenka“, kao i brojni privatni proizvođači slatkiša i udruženja žena. Svoje štandove imali su i Udruženje voćara i vinogradara „Stari podrumi“ iz Crvenke i Vinarija Milisavljević iz Lipara.

– Manifestacija je zasnovana na „slatkoj industriji“, koja je brend Crvenke, ali je zamišljena i kao promocija lokalnih autentičnosti kroz sport, kulturu, gastronomiju i etno-sadržaje. „Slatki dani“ su i čuvar tradicije Crvenke, u kojoj žive pripadnici 22 nacije – rekao je Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije opštine Kula, koja je uz MZ Crvenka i „Jafu“ i Šećeranu organizator „slatke“ fešte.

slatki dani 1

Svetkovina je bila ispunjena brojnim priredbama, a počela je likovnom kolonijom lokalnih slikara i talentovanih učenika osnovne škole. Poseban program za mlade pripremio je Uroš Petrović, predsednik udruženja „Mensa Srbija“ i pisac knjiga za decu i omladinu, koje „razmrdavaju vijuge“.

Crvenački hroničar Milan Tatalović priredio je izložbu etnološkog blaga, koja je podsetila na istoriju varoši, osnovane 1785. godine, čiji su prvi žitelji bile podunavske Švabe.

Svečanost je poprimila karnevalsku atmosferu učešćem mažoretkinja, duvačkih orkestara, uličnih svirača, haos-animatora, mađioničara, žonglera i štulaša-klovnova. Održani su i sportski turniri i nastupi folklornih ansambala.

Za narodno veselje bila je postavljena velika koncertna bina, na kojoj su nastupili „Dinamika bend“, „Kart blanš“, „Tropiko bend“, Ana Kokić i Haris Džinović.

slatki dani 2

U okviru „Slatkih dana“ obeležen je najveći uspeh u istoriji crvenačkog sporta – osvajanje rukometnog Kupa SFRJ pre tri decenije. Na video-bimu prikazan je snimak finalne utakmice ovog takmičenja iz 1988. godine, između RK Crvenka i šabačke Metaloplastike.

Izvor: novosti.rs

Vinarija Milisavljević Lipar

vinarijaVinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju "Telečke visoravni" i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina. Sva vina iz podruma Milisavljević su zaštićenog geografskog porekla.

Festival amaterskih pozorišta

Republickifestivalamaterskihpozorista1Pod pokroviteljstvom opštine Kula od 19. do 27 juna 2015. godine održava se 57. festival amaterskih pozorišta Srbije, najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog stvralaštva.

Preuzmite program

Naša lokacija

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Foto Galerija

Pratite nas na FB