četvrtak, 24 maj 2018

Mali Stapar

Prevodnica

Opširnije...

Crkva Sv. Marka

Kula

Opširnije...

Mali Stapar

Zgrada direkcije...

Opširnije...

Hotel "Rodić"

Kula

Opširnije...

Zamak

Ruski Krstur

Opširnije...

 • Odredišta

  Više informacija..

 • Manifestacije

  Više informacija...

 • Smeštaj

  Više informacija...

 • Gastronomija

  Više informacija...

 • Aktivnosti

  Više informacija...

Ovog vikenda Festival kulture „Crvena ruža”

RUSKI KRSTUR – U Ruskom Krsturu ovog vikenda, od 26. do 28. juna, biće održan 54. Festival rusinske kulture „Crvena ruža”. cervena-ruza-2015 Svi programi na „Ruži” biće u krsturskoj Školi „Petro Kuzmjak” – u holu, na otvorenoj sceni u dvorištu i na sportskim terenima, a festival će u petak, 26. juna, početi sa otvaranjem izložbi likovnih radova akademskog umetnika Milana Kolbasa iz Veternika.

Istog dana biće održana i dečija manifestacija „Crveni pupoljak”. U subotu, 27. juna, prepodne počeće Krsturski sajam, ove godine sa akcentom na stare zanate, a uveče će se održati dva programa – Svečani koncert „Nasred široke ravnice” i „Estradni koncert”. Na Svečanom koncertu će nastupiti i profesionalni ansambl iz Prešova, iz Slovačke, popularni PULS. Na Estradnom koncertu učestvovaće tamburaši iz Novog Sada „Još ovu noć”.

Festival će u nedelju, 28. juna, biti završen sa svojom najstarijom manifestacijom – „Crvena ruža”, odnosno takmičenjem mladih pevača za najlepši glas i takmičenjem za najbolju kompoziciju u zabavnom duhu. Posle svih manifestacija u dvorištu Škole biće organizovano druženje uz „živu” muziku. Festival rusinske kulture je u Kalendaru reprezentativnih manifestacija Rusina Nacionalnog saveta, a finansijski ga podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-zajednice AP Vojvodine, Opštine Kula i Mesna zajednica Ruski Krstur. Izvor: Ruske slovo – Rutenpres

Vinarija Milisavljević Lipar

vinarijaVinarija Milisavljević u svojim podrumima u Liparu na Telečkoj visoravni je 2008. god. odlučila da obnovi vinsku tradiciju "Telečke visoravni" i proizvede vino po tehnologiji iz doba Marije Terezije uvažavajući, naravno, sve neophodne uslove savremene tehnologije proizvodnje vina. Sva vina iz podruma Milisavljević su zaštićenog geografskog porekla.

Festival amaterskih pozorišta

Republickifestivalamaterskihpozorista1Pod pokroviteljstvom opštine Kula od 19. do 27 juna 2015. godine održava se 57. festival amaterskih pozorišta Srbije, najstarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog stvralaštva.

Preuzmite program

Naša lokacija

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Foto Galerija

Pratite nas na FB