četvrtak, 24 maj 2018

Ovog vikenda Festival kulture „Crvena ruža”

RUSKI KRSTUR – U Ruskom Krsturu ovog vikenda, od 26. do 28. juna, biće održan 54. Festival rusinske kulture „Crvena ruža”. cervena-ruza-2015 Svi programi na „Ruži” biće u krsturskoj Školi „Petro Kuzmjak” – u holu, na otvorenoj sceni u dvorištu i na sportskim terenima, a festival će u petak, 26. juna, početi sa otvaranjem izložbi likovnih radova akademskog umetnika Milana Kolbasa iz Veternika.

Istog dana biće održana i dečija manifestacija „Crveni pupoljak”. U subotu, 27. juna, prepodne počeće Krsturski sajam, ove godine sa akcentom na stare zanate, a uveče će se održati dva programa – Svečani koncert „Nasred široke ravnice” i „Estradni koncert”. Na Svečanom koncertu će nastupiti i profesionalni ansambl iz Prešova, iz Slovačke, popularni PULS. Na Estradnom koncertu učestvovaće tamburaši iz Novog Sada „Još ovu noć”.

Festival će u nedelju, 28. juna, biti završen sa svojom najstarijom manifestacijom – „Crvena ruža”, odnosno takmičenjem mladih pevača za najlepši glas i takmičenjem za najbolju kompoziciju u zabavnom duhu. Posle svih manifestacija u dvorištu Škole biće organizovano druženje uz „živu” muziku. Festival rusinske kulture je u Kalendaru reprezentativnih manifestacija Rusina Nacionalnog saveta, a finansijski ga podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-zajednice AP Vojvodine, Opštine Kula i Mesna zajednica Ruski Krstur. Izvor: Ruske slovo – Rutenpres

52 ukusa Srbije

 

YouTube Kanal Modul