četvrtak, 24 maj 2018

Odredišta

1staparMali Stapar

Mali Stapar se nalazi na 5 kilometara od centra sela Sivca – čijoj mesnoj zajednici pripada i na 10 kilometara nizvodno Velikim Bačkim kanalom od Sombora. Poreklo imena Mali Stapar najverovatnije proizilazi iz činjenice da se na manje od 10 km, atarskim putem, nalazi selo Stapar. 

Opširnije...

 

Crvenacki podrumiCrvenački vinski podrumi

U naseljenom mestu Crvenka postoji duga vinogradarska i podrumarska tradicija koja seže od perioda krakem 18-og veka, kada su prvi kolonisti iz Zapadne Evrope naselili ovo mesto. O tome svedoči i grb mesta koji datira iz tog perioda, a na sebi nosi grozd i obrise Crvenačkih podruma.

Opširnije...

 

 

zamakZamak Ruski Krstur

Zamak je zgrada škole iz 1913.godine, za koju je vezana interesntna priča o nastanku. Naime, izgradnju „Zamka“ naložila je tadašnja Austrougarska, ali na putu do Krstura planovi gradnje su se izmešali, pa je u Krstur stigao plan izgradnje zgrade koja je predvidjena za gradnju negde u planinskim krajevima, tako da ova zgrada i danas odstupa od autentične gradnje u okruženju. 

Opširnije...

 

1Vinarija Milisavljević

Vinarija se nalazi na ulasku u selo Lipar, i svim svojim posetiocima nudi najkvalitetnije vino sa Telečke visoravni što potvrđuju i brojne nagrade Novosadskog sajma.

 

Opširnije...

 

52 ukusa Srbije

Kalendar manifestacija

loader

Google Street View Kula

 

YouTube Kanal Modul

Pratite nas na FB