Ovog vikenda peti po redu Dani krsturske paprike

Ovog vikenda, 13. i 14. avgusta, u Ruskom Krsturu će biti održana peta po redu turističko-privredno-kulturna manifestacija Dani krsturske paprike, u organizaciji Udruženja paprikara „Kapsikum anum“, Konjičkog kluba „Rusin“, Udruženja žena „Bajka“ i Udruženja zanatlija i privatnih preduzetnika, a uz podršku više mesnih udruženja, organizacija, ustanova i pojedinaca.

Dani krsturske paprike finansijski podržavaju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opština Kula i Mesna zajednica Ruski Krstur, a manifestacija će u subotu i nedelju biti održana u centru Ruskog Krstura i na Hipodromu „Leji“.

Dani krsturske paprike će početi u subotu, 13. avgusta u 11 časova obilaskom oglednog polja pod paprikom i susretom proizvodjaca i otkupljivača paprike. U centru Krstura i po ulicama u subotu, u 17.00 č. počinje defile paradnih zaprega, a svečano otvaranje manifestacije je predviđeno u 17.30 časova, u centru mesta. Tim povodom će biti izveden prigodan kultuno-umetnički program, dečji maskenbal, izložba paprike i povrtarskih proizvoda, voća, zanatskih i proizvoda domaće radinosti, a organizatori će nagraditi najtežu papriku, najlepši štand i najlepše dečije maske.

Jedna od atrakcija manifestacije je i kuvanje više vrsta jela u kotlićima, od kuvane punjene paprike, pasulja, kupusa i više vrsta paprikaša – svinjski, riblji i ovčiji. U centru Krstura će biti i prostor za osveženje, a zabava sa živom muzikom počinje već u petak uveče, posle pripreme prostora za manifestaciju. Zabava sa muzikom će biti produžena i u subotu.

Drugog dana, u nedelju, 14. avgusta, manifestacija se seli na Hipodrom „Leji“ u Ruskom Krsturu, gde u 14 časova počinju kasačke trke. Najavljene su četiri jednoprežne kasačke trke,kao i defile fijakera.

Kompletan program možete pogledati ovde