Letnji festival ženskog stvaralaštva u Kuli

Ovogodišnji Letnji festival festival ručnih radova i suvenira, koji je održan 31. avgusta u Kuli, okupio je više od 20 udruženja žena i privukao brojne posetioce, koji su bili u prilici da se upoznaju sa kreativnim radovima žena iz Sombora, Novog Sada, Bačke Palanke, Bajše, Bačke Topole, Ratkova i Kragujevca, Kule, Crvenke, Sivca, Kruščića, Ruskog Krstura i Vrbasa.

Na Letnjem festivalu ručnih radova i suvenira organizovan je kulturno-umetnički program na kojem su nastupile predškolska ustanova „Bambi“, članovi Udruženja „Plava ptica“, Mađarski Kulturni centra „Nepker“,kao i članovi KUD „Havrijil Kosteljnik i KUD Durmitor.

Manifestacija je ispunila očekivanja i pružila značajan doprinos žena lokalnim zajednicama i razvoju

U okviru svečanog otvaranja festivala prisutnima se obratila Serafina Biki, predsednica Udruženja žena „Ideja“ iz Kule i direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković.

Letnji festival ručnih radova i suvenira je održan zahvaljujući podršci opštine Kula, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula, Turističke organizacije opštine Kula, kao i brojnim prijateljima festivala koju su pomogli da festiva bude uspešan.