U subotu održani Dani Bundeve 2016

U dvorištu udruženja “Eco-Kula” nedelja, 25.09.2016.god je po drugi put održana manifestacija koja je takmičarskog karaktera pod nazivom “DANI BUNDEVE 2016” .

Dakle, njeno veličanstvo BUNDEVA je bila glavna namirnica kao i proizvodi koje nam ona upravo daje, a to je: hladnoceđeno ulje od semenki bundeve i sirova golica. Takmičarski deo je sačinjavalo 8 ekipa i to najviše iz Kule, kao i ekipe iz Vrbasa i Novog Sada.

Ulogu glavnog žirija imao je Ante Maras iz Crvenke koji je ocenjivao složenost, kvalitet i aranžman jela. Predstavnici ekipa su se međusobno ocenjivali u pet različitih kategorija i to:Izgled i aranžman stola,izgled i aranžman hrane,izgled-urednost ekipe,raznovrsnost namirnica i ukus hrane.

Izuzetno bogate trpeze sa slanim i slatkim jelima, dekorisani stolovi, miris pečene i kuvane bundeve u kombinaciji sa raznim namirnicama i začinima u prelepo dekorisanom ambijentu učinili su da svi prisutni uživaju.Bilo je i suviše teško opredeliti se za najboljeg među najboljima, ipak prvo mesto je osvojila ekipa „BUNDESORICE“ iz Kule
Ovu manifestaciju su podržali Pokrajinski sekretarijat –oblast turizam i Turistička organizacija Opštine Kula.