Dani Isidora Ise Bajića „Jesen stiže dunjo moja“

Pod pokroviteljstvom Opštine Kula ove sedmice je počela 16. Muzička manifestacija „JESEN STIŽE DUNJO MOJA“ – Dani Isidora Ise Bajića.

Tokom ovogodišnje manifestacije biće održano pet koncerata. Prvi već u ponedeljak, 17. oktobra od 19 časova, u koncertnoj sali Muzičke škole, a reč je o kamernoj muzici. Nastupa ansambl „Bilitis“ iz Novog Sada.

Poslednjeg vikenda u oktobru, u subotu, 29. oktobra, u Kulturnom centru sa početkom u 19 časova biće održano veče solo pesme i tamburaške muzike. nastupaju Miloš Radović, bariton i Tamburaški orkestar „Zorule“ iz Novog Sada.

Veče kompozicija Isidora Bajića i predstavljanje knjige – Osvrt na rad Isidora Ise Bajića u pozorištu biće održano u utorak, 1. novembra sa početkom u 19 časova u sali Kulturnog centra. Nastupaju Hor i orkestar Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada i pisac knjige Svetozar Radujko.

Veče violine i klavira biće održano u petak, 4. novembra u 19 časova , u Koncertnoj sali muzičke škole. Nastupaju Ivana Grujičić, violina i Nevena Radovanović, klavir.

Poslednji koncert na ovogodišnjoj manifestaciji,posvećenoj našem poznatom kompozitoru, biće održan u ponedeljak, 7. novembra sa početkom u 19 časova, u Hramu Svetog Marka u Kuli. Reč je o večeri duhovne muzike i predstavljanje knjige „Patrijarh Pavle Svetac kojeg smo poznavali“. Nastupaju hor „isidor Bajić“ i pisac Đorđe Randelj.