Polovičan uspeh ekipe iz Kule

Na poziv lokalne samouprave Kaloče iz Mađarske, selekcija opštine Kula učestvovala je na sedmom Dragon Boat Cupu I takmičila se u veslanju posebno pravljenih kanua.

I pored vrhunske organizacije i povoljnih vremenskih uslova kuljani nisu uspeli da prođu kvalifikacije I takmiče se za jednu od medalja. Pema rečima Vladimira Žiroša kapitena ekipe iz Kule  neadekvatni uslovi za pripreme ekipe , nedostatak kanua u Kuli kao i sama sinhronizacija ekipe na suvom nisu ni mogli da daju bolje rezultate.

Bez obzira na rezultat Kuljani nisu I duhom klonuli tako da su do kraja dana uživali u raznim gastronomskim specijalitetima kao I u obilasku turističkih znamenitosti Kaloče što su ljubazni domaćini pripremili svojim gostima iz Kule.
Pored takmičenja u oficijalnom delu sa  domaćinima su vođeni razgovori u vezi projekta prema Evropskim IPA fondovima u kojima su partneri Turistička organizacija Kaloče I opštine Kula, njihova implementacija na zajedničkim manifestacijama kao I o  pozitivnim primerima Kaloče u nautičkom turizmu a psebno u delovima koji bi mogli zaživeti u Kuli kao opštini povezanoj kanalima.

Poseban utisak na goste je ostavila saradnja između Vodoprivrednih preduzeća I Turističke organizacija kao I veliki broj volontera uključenih u svaki segment društvenog života grada.