Samuel Kiplimo i Sonja Stolić trijumfovali na Trci prijateljstva u Kuli

Neverovatni Kenijac, dvadesetpetogodišnji Samuel Kiplimo ubedljivo je osvojio prvo mesto na Trci prijateljstva u Kuli (10 km), dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Sonja Stolić iz Beograda.

Na stazi od 5 km pobedio je Mikloš Bruner iz AK Maraton Kula, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila Tijana Dimić iz AK Jasenica.

Na uličnoj trci je učestvovao rekordan broj učesnika, oko 800 učesnika iz Srbije i regiona, kao i Kiplimo iz Kenije. Pored trke na 10 km održana je i trka na 5 km, a uoči glavnih trka održana je i dečija trka osnovaca na 800 metara.

Manifestacija je u potpunosti ispunila očekivanja, a brojni posetioci su i ovoga puta uživali u kompletnom događaju koji je bio izuzetno dobro organizovan. Poseban ton celoj manifestaciji dao je muzički sastav Dragoljub Đuričić i bubnjari.

Pokrovitelji manifestacije su opštine Kula, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladine Vojvodine, Turistička organizacija opštine Kula, KZM Kula, a organizator i domaćin trke je bio AK Hajduk Maraton Kula i opština Kula.

Rezultati:

Staza 10km muškarci kompletna lista:

Samuel Kiplimo
Ognjen Stojanović – TK „Triogy Racing“
Velimir Bojović – AK Niški Maraton

Staza 10km žene kompletna lista:

Sonja Stolić – Škola Atletike Sonja Stolić
Tunde Szabo
Ana Subotić

Staza 5km muškarci kompletna lista:

Mikloš Bruner – AK Hajduk Maraton Tim Kula
Slobodan Marinkov
Daniel Beckei – AK Hajduk maraton tim Kula

Staza 5km žene kompletna lista:

Tijana Dimić – A.K. Jasenica
Katarina Pohlod – Active Traveling
Sandra Uzelac