Održani tradicionalni “Dani Krsturske paprike”

Na tradicionalnoj manifestaciji “Dani krsturske paprike” u Ruskom Krsturu koja je održana ovog vikenda po šesti put, posetioci su mogli da uživaju u bogatom programu.

Ova manifestacija predstavlja ne samo važan poljoprivredni, već i turistički, privredni i kulturni događaj.

Organizatori priredbe Udruženje paprikara „Kapsikum anum” i Konjički klub u Ruskom Krsturu okupili su proizvođače paprike iz više mesta u Srbiji i iz mađarskog grada Kaloča. Oba dana u centru Ruskog Krstura preduzetnici na oko stotinu tezgi su prodavali prvenstveno papriku, ali i drugu raznovrsnu robu. U Ruskom Krsturu se paprika gaji na 350 hektara i celokupna površina se nalazi pod zalivnim sistemom, pa suša ne pogađa ovo povrće.

U selu koje je osim po uzgoju paprike poznato po ljubavi prema konjima, nedelja je bila rezervisana za kasačke trke, reviju paradnih zaprega, dodele nagrada i dečije igre. Tokom oba dana manifestacije u večernjim časovima posetioci su mogli da uživaju u druženju uz muzički program.

Manifestaciju Dani krsturske paprike podržali su Opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.

Rezultati trka:

I. TRKA:

1. Rajić R.

2. Matejić P.

3. Stanić J.

4. Vojnović S.

 

II. TRKA:

1. Sokola L.

2. Matejić P.

3. Bajić L.

4. Urošev S.

 

III. TRKA:

1.  Seke R.

2. Tasić M.

3. Seke R.