Opština Kula predstavljena na pedesetom Sajmu turizma u Novom Sadu

Turistička organizacija opštine Kula učestvovala je na pedesetom Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, koji je održan od 5. do 7. Oktobra.

 

Na ovogodišnjem sajmu turizma predstavilo se 170 izlagača, što je dvostruko više nego prošle godine. Uspešnijoj i boljoj ponudi Sajma turizma doprinele su stručne međunarodne konferencije, degustacije vina i gastronomskih specijaliteta, predstavljanje turističkih ponuda iz inostranstva, kao i izložba “Putevima rimskih imperatora”, koja je prvi put predstavljena široj javnosti u Srbiji.

Turistička organizacija opštine Kula predstavila je svoju turističku ponudu mnogobrojnim posetiocima Sajma, neposrednim kontaktima sa posetiocima, kao i putem promotivnog materijala. Učešće na Sajmu je od izuzetnog značaja za promociju turizma Opštine, jer veliki broj posetilaca upravo dolazi iz Vojvodine. Osim što su posetioci Sajma uzimali naše brošure, upoznajli su se sa zanimljivim sadržajima koje nudi naša Opština. Sve je više turista koji žele da upoznaju svoju zemlju, tako da mislim da opština Kula raznovrsnom ponudom može da zadovolji želje kako stranih tako i domaćih gostiju koji su u potrazi za aktivnim odmorom uz bogate kulturne, sportske gastro i etno sadržaje.

– Imali smo više poslovnih sastanaka na kojima smo razmenili mnogo interesantnih ideja koje ćemo realizovati – rekao je direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković Prema rečima Stankovića Turistička organizacija opštine Kula je zajedničkim nastupom na Sajmu sa svojim partnerima predstavila mnogobrojne i raznovrsne potencijale pogodne za dalji razvoj ove privredne grane u kulskoj opštini.

– Posetioci su pokazali veliko interesovanje za sadržaje koje nudimo. Ovaj put akcenat je stavljen na Vinariju Milisavljević, Motel u Kuli, Spa i velnes centar “New museum” kao i bogato istorijsko i vodoprivredno nasleđe Malog Stapara – kaže Stanković.

Okosnica jubilarnog 50. međunarodnog sajma turizma predstavlja Dunavski region koji karakteriše širok spektar kompleksnog i raznolikog istorijskog nasleđa, kultura, religija, tržišta, zajednica i država, što nam daje poseban motiv uzimajući u obzir geografski položaj i bogatstvo kanalima koji protiču kroz našu opštinu da pojačamo ponudu i iskoristimo mogućnosti koje nam se pružaju. Pored predstavljanja promotivnog filma Turističke organizacije, posetioci su mogli da se upoznaju i sa proizvodima udruženja “Organic life”, “EkoKula”, Poljoprivrednog gazdinstva “Lavanda”, kao I da degustiraju hleb od integralnog brašna, probaju specijalitete Motela u Kuli i degustiraju vina “Vinarije Milisavljević”.