Danas počinju “Slatki dani u srcu Bačke”

Manifestacija “Slatki dani u srcu Bačke” će ove godine pružiti još kvalitetniji kulturno – zabavni sadržaj u odnosu na prethodnu godinu.

“Slatka ulica” u Crvenki će okupiti proizvođače slatkiša, udruženja voćara i vinogradara, udruženja žena, sportske organizacije, škole, kao i dečje animatore , mažoretkinje, štulaše, mađioničare i žonglere.

U večernjim satima su predviđeni koncerti popularnog benda Tropiko (petak, 21 čas) i Ane Kokić ( subota, 20 časova) i Harisa Džinovića ( subota, 22 čas). Program počinje u danas u 15:00 časova, kada će biti otvorena likovna kolonija, na kojoj će učestvovati slikari, kao i najtalentovanija deca slikari, učenici osnovne škole.

U 16:00 časova gost će biti Uroš Petrović, a oko 17:00 časova nastupiće KUD “Srbija” iz Kule. Goste će u nastavku programa zabavljati “Dinamika bend”, a potom i bend “Carte Blanche”. U 21 čas počinje počinje koncert poznatog “Tropiko benda”. Na “Slatkim danima” će biti održano i proglašenje najbolje torte, učestvovaće kulturno-umetničko društva, a takođe najavljeno je obeležavanje 30. godina otkada je RK “Crvenka” osvojio kup Jugoslavije. U ovom delu programa će se prikazati deo utakmice između “Crvenke” i “Metaloplastike”, a posetioci će biti u prilici da od aktera ove čuvene utakmice čuju najzanimljivije trenutke.

Direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković kaže da se ove godine očekuje veća poseta nego prethodne godine. On je apelovao na sugrađane da na manifestaciju dođu peške i da kao dobri domaćini ostave parking mesta za goste koji će doći sa strane.

Opština Kula organizuje besplatan autobuski prevoz za sve građane koji žive u drugim mestima kulske opštine. Polasci su sa autobuskih i uslovnih stanica.

Lipar, polazak u 19.15

Kula, polazak 19.30

Ruski Krstur 19.15

Kruščić, polazak 19.30

Sivac, polazak, 19.30