“Zlatni kotlić Vojvodine” u Bačkom Jarku

Pokrajinsko takmičenje u kuvanju riblje čorbe i paprikaša, pod nazivom Zlatni kotlić Vojvodine, održano je u Bačkom Jarku, 16. septembra 2018. godine.

Na takmičenju je tradicionalno učestvovala i ekipa Turističke organizacije opštine Kula i osvojila 2. mesto. Članovi ekipe “Slobodni momci” : Senji Ivan, Brkić Nenad, Pauković Zoran, Kastratović Dejan i Almaši Ečika su ove godine svojim vedrim duhom i umećem u kuvanju doprineli celokupnoj atmosferi i ostvarili sjajan plasman. Stručni žiri su činili Janko Pićer i Vladan Subotin.

Takmičilo se 34 ekipe u dve kategorije na prostoru ribnjaka „Jezero“. Tako su Bački Jarak i Opština Temerin dobili priliku da budu domaćini prestižnog kulinarskog takmičenja, koje se svake godine organizuje u drugom mestu u Vojvodini.Pored takmičara i publike koja ih je podržavala, prisutni su bili i neki od čuvenih vojvođanskih kuvara riblje čorbe.

Ekipe Turisticke organizacije opstine Kula svake godine ostvaruju značajne rezultate na manifestaciji “Zlatni kotlić Vojvodine” i već tradicionalno predstavljaju gastronomsku ponudu naše opštine.