Koncerti u čast rođenja Isidora Bajića – Ise

Povodom obeležavanja 140 godina od rođenja poznatog kompozitora Isidora Bajića u četvrtak, 18. oktobra, sa početkom u 19 časova biće održan prvi u nizu koncerata u okviru manifestacije Jesen stiže dunjo moja – Dani Isidora Bajića. Ljubitelji muzike će biti u prilici da uživaju u koncertu kvarteta “Bilitis” iz Novog Sada. Koncert će se održati u sali Muzičke škole u Kuli.

Drugi koncert počinje 19. oktobra, u petak u 18:30, u sali Muzičke škole. U okviru programa biće priređen prigodan program učenika i nastavnika Srednje muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada.

Gost iz Kragujevca, bariton Miloš Radović, održaće u ponedeljak, 22. oktobra, koncert solo pesme “Bila je tako lepa”. Koncert će biti održan u sali pozorišta u Kuli, a početak je zakazan za 19:00 časova.

Manifacija neguje stvaralaštvo Ise Bajića i podstiče stvaranje novih muzičkih oblika koje je on negovao: solo pesma, klavirska muzika, horsko pevanje, tamburaška muzika i dr.

Organizator manifestacije je Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula. Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Opština Kula.