Svečano obeležen Dan opštine Kula

Koncertom Saše Matića, pred punom sportskom halom „Slobodan Čile Mišković“ u Crvenki, koji je održan pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i u organizaciji Turističke organizacije opštine Kula, u nedelju je završeno svečano obeležavanje Dana opštine Kula. Svečanosti povodom Dana opštine počele su još pre desetak dana organizovanjem brojnih kulturnih i zabavnih programa.
Centralna svečanost povodom Dana opštine održana je u petak, 16. novembra. U sali Kulturnog centra je tim povodom održana Svečana akademija.

Osim predstavnika opštine Kula Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici Zapadno-bačkog okruga, susednih opština, brojni preduzetnici i gosti. Pored prigodnog programa prisutni su imali priliku da pogledaju video prezentacija o opštini Kula i aktivnostima lokalne samouprave.

Svečanost je počela himnom Republike Srbije koju je izveo mešoviti hor Doma kulture Ruski Krstur, a zatim je na scenu izašao Kamerni sastav nastavnika Škole za osnovno muzičko obrazovanje Kula, koji je izveo kompozicije „Uspavanka sinu Vladimiru“ i „Srpkinja“, slavnog kompozitora Isidora Bajića, rođenog Kuljanina. Takođe, izvedena je i kompozicija Kamia Sen Sansa „Labud“.

Gostima se nakon video prezentacije obratio i domaćin, predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić.

-Večerašnja svečanost ima poseban značaj s obzirom da se obeležavaju dva velika jubileja, tu mislim na 100 godina od završetka Velikog rata i 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Kada vidim rezultate rada u ovoj godini, ja zaista mogu da kažem da sam ponosan što sam na čelu lokalne samouprave koja je uspela da u jednoj godini realizuje ono što verovatno nije realizovano u prethodnih nekoliko decenija. Ništa od toga nije palo sa neba, prethodnih godina se radilo mnogo, veliki broj ljudi je radio na svim ovim projektima i večeras želim da se zahvalim svim ljudima koji su sa mnom u timu kao i sve ove prethodne godine radili na ovome.“

On se takođe zahvalio organima republičke i pokrajinske vlasti na velikoj pomoći u realizaciji svih projekata na teritoriji opštine Kula i istakao da će nastaviti da se radi u svim oblastima i sferama života, kako bi naša sredina postala bolja, lepša i naprednija.

Za kraj, nastupio je i folklorni ansambl KUD „Srbija“ iz Kule.