Turistička organizacija opštine Kula na 10. po redu „Ravangrad vajn fest“-u

U subotu 01.decembra u Somboru održan je deseti po redu „Ravangrad vajn fest“.

To je jedinstvena manifestacija na području Zapadno-bačkog okruga i iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca. Festival je idealna prilika da i vlasnici velikih vinarija i malih gazdinstava uspostave nove kontakte i time se motivišu za vinogradarstvo kao privrednu granu i kao deo turističke ponude naše sredine.

Ove godine doprinos širenju vinske kulture i promociju zdrave hrane iz Opštine Kula dali su Vinarija Milisavljević i Eko Kula ispred Turisičke organizacije opštine Kula.

Pored prisustva stotine izlagača štandovi kulskih proizvođača privukli su veliku pažnju posetilaca, a najviše interesovanja bilo je na prvoj promociji novih ukusa jedinstvenih u našem okruženju – vinarije Milisavljević. Vino „Spev „koje je prvi put predstavljeno na ovogodišnjem sajmu , predivna kupaža Merloa i mladih zelenih oraha sjedinjenih u barik podrumu vinarije Milisavljević u hrastovim buradima dajući aromu zrele višnje nije posetioce ostavilo ravnodušnim.

Tokom festivala, koji se ove godine održao na dve lokacije, u Sokolskom domu i Mađarskoj građanskoj kasini, posetioci su mogli da uživaju i u pratećem programu, a koji je uključio kulturno umetnički – muzički deo, promocije i prezentacije renomiranih vinskih kuća. Svaki posetilac je, uz ulaznicu, dobio vinsku čašu i katalog izlagača.