“Dani bundeve” u znaku dobre atmosfere i brojnih posetilaca

Pod sloganom    “Zabava za celu porodicu“   u gradskom parku u Kuli,  održan je peti festival „Dani bundeve“, koji je  posvećen tradiciji zdrave ishrane, domaćoj radinosti  i podršci porodičnoj proizvodnji.  Na manifestaciji je izlagalo više od  50 malih proizvođača iz kulske opštine i drugih vojvođanskih mesta.  Svi mali izlagači koji su se predstavili tokom jesenjeg festivala, morali su da izlože barem jedan proizvod ili jelo od bundeve. Pored proizvoda od bundeve,  na štandovima su posetioci mogli da probaju i kupe  raznu organsku i domaću  hranu, kao  i kvalitetna vina.  Za dobru atmosferu se pobrinuo  kulski bend “Akustik trio”.

I ove godine su nagrađene ekipe koje su, po oceni žirija, napravile najukusnije proizvode od bundeve. Osim pehara i diploma, nagrađeni mali  proizvođači su dobili paket sa domaćim proizvodima. Prvo mesto je pripalo ekipi  Srednje ekonomsko- trgovinske škole u Kuli, dok su drugo i  treće mesto osvojile Aranka Bači  iz Rumenke  i Marica Popov iz Vrbasa.

Prema rečima direktora Turističke organizacije opštine Kula, Vladimira Stankovića festival je održan po izuzetno lepom vremenu, i to po prvi put u parku što je  naišlo na  oduševljenje kako  izlagača tako i posetilaca.  “U  okviru programa  najviše su uživali najmlađi sugrađani  za koje je organizovana  eko radionica  „U radnju kreni, torbu promeni”  i maskenbal, a fontana i park za ovu priliku pretvoreni su u  dečje igralište”, kaže Stanković.

Festival je organizovalo  Udruženje žena „Eko Kula“ uz podršku  Turističke organizacije  Opštine Kule i opštine Kula. 

Foto: Džezabel Farkaš