Uz vatromet i koncert Željka Joksimovića dočekana Pravoslavna Nova godina u Kuli

Na spektakularan način, uz koncert Željka Joksimovića i vatromet, Kuljani i njihovi gosti iz okolnih mesta i opština, dočekali su sinoć Pravoslavnu Novu godinu. Program proslave, koju je organizovala Turistička organizacija opštine Kula, počeo je u 21,00 sat koncertom Tamburaškog orkestra „Ravnica“ iz Subotice. Blagoslov i čestitke povodom Pravoslavne Nove godine građanima je uputio sveštenik Srpske pravoslavne crkve Svetog jevanđeliste Marka u Kuli Borislav Tošić. Ni magla ni hladno vreme nije omela prisutne da igrajući i pevajući dobro poznate hitove Željka Joksimovića dočekaju veselo Pravoslavnu Novu godinu. Organizatori su se potrudili da ugreju građane, jer su besplatno deljeni kuvano vino i čaj, a najavljujući „Čvarak fest“ deljene su besplatno i lepinje sa čvarcima.

Treba reći da je Turistička organizacija organizovala besplatan autobuski prevoz iz svih naseljenih mesta u opštini Kula i iz Vrbasa, a da je među posetiocima bilo i građana koji su došli iz drugih opština u Vojvodini. Direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković je čestitajući građanima Pravoslavnu Novu godinu rekao da se organizacija na čijem je čelu i ove godine potrudila da domaćinski dočeka sve posetioce i upriliči im noć za pamćenje.

-Mislim da smo zadatak ispunili. Građani su zadovoljni nakon proslave napustili Kramerovu ulicu u Kuli. Uživali su u programu koji je pripremljen za njih, a ono što je isto tako važno i mi smo kao Turistička organizacija uspeli na ovaj način da predstavimo Kulu kao turističku destinaciju, kao mesto u koje će se oni koji su je posetili ponovo vratiti i kao mesto u koje će sve više dolaziti novih turista i gostiju, rekao je Stanković.