Na crvenačkom izletištu „Potok“ DANI ANTIFAŠIZMA

Turističko udruženje Crvenka, uz svesrdnu podršku lokalne samouprave i Turističke organizacije opštine Kula 29. maja je organizovalo manifestaciju naslovljenu kao „Dani antifašizma“. Kako jedan od organizatora, član Turističkog udruženja Crvenka Milan Ćomi Tatalović reče mesec maj je sav u znaku antifašizma, prvomajskog uranka, nekadašnje prvomajske parade, pa 9. maj – Dan pobede i Dan Evrope, a korona je omela da 25. maja bude obeležen Dan mladosti, sve su to razlozi da manifestacija ponese novo ime. Prelepo vreme, uređeno izletište i sve povoljnija epidemijska situacija doveli su na Potok brojne posetioce koji su imali priliku da zaista uživaju. Druženje je počelo dočekom štafete mladosti, koju su na Potok doneli tradicionalni prijatelji ove menifestacije iz Bačkog Gračaca predvođeni Danom Pozlićem, a nakon toga su posetioci mogli da obeduju vojnički pasulj kojeg, takođe po tradiciji, kuva vrsni kuvar Pero Svilar uz asistenciju Milana Simića. Centralni deo manifestacije „Dani antifašizma“ bilo je takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša „Memorijal Ante Maras – Maki“ u kojem je učestvovalo više od 50 ekipa tako da je žiri imao težak zadatak da u mnoštvu dobrih paprikaša odabere najbolje. Treće mesto je osvojila ekipa „Al dugo“ kojoj je pripao štap za pecanje i nogare za kotlić, drugo mesto je osvojila ekipa „Slobodni momci“ kojoj je pripao kotilić i nogare, a prvo mesto je osvojila ekipa „Šaran“ iz Prigrevice kojoj je pripao bakarni kotlić sa nogarama.

U ime lokalne samouprave  manifestaciji „Dani antifašizma“ prisustvovao je zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka koji je izrazio zadovoljstvo onim što je video na Potoku istakavši da se videlo da su se građani zbog poznate situacije sa koronom uželeli ovakvih događanja, a lokalna samouprava će ovakve i slične manifestacije i ubuduće podržavati.

Nakon dodele priznanja najuspešnijim, kuvarima ribljeg paprikaša priređena je i muzička zabava za sve posetioce „Dana antifašizma“ na crvenačkom Potoku.