Manifestacije

 • Slatki dani u srcu Bačke

  Slatki dani u srcu Bačke

  Legenda o Crvenki kao „najslađem selu“ u bivšoj velikoj Jugoslaviji nastavila je da živi kroz manifestaciju „Slatki dani u srcu Bačke“, koja je u svom drugom izdanju održana proteklog vikenda. „Dani“ su okupili oko 6.000 posetilaca, a privukli su i …Opširnije »
 • Moto susret – Kula

  Moto susret – Kula

  Moto klub Kula organizuje moto susret, koji se održava od  7. do 9. juna na motodromu u Kuli. U okviru programa, pored brojnih zabavnih sadržaja, predviđen je nastup raznih grupa i bendova. Ovu manifestaciju, koja spada u najposećenije i najatraktivnije …Opširnije »
 • Dani tradicije u Kuli

  Dani tradicije u Kuli

  U okviru manifestacije organizuje se takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša u kojem učestvuju različite ekipe. Domaćini prikazuju i srednjevekovne borilačke veštine, a u kulturnom delu programa učestvuju gosti iz Kaloče, folklorni ansambl iz Ruskog krstura, KUD „Srbija“ iz Kule i …Opširnije »
 • Kosteljnikova jesen”, Ruski Krstur

  Kosteljnikova jesen”, Ruski Krstur

  Kulturna manifestacija „Kosteljnikova jesen“ će i ove godine biti održana u Ruskom Krsturu, Kuli, Novom Sadu, Đurđevu i Kucuri. Osim predstavljanja autora i najnovijih izdanja „Ruskog slova“, odnosno literarno muzičkih programa, u okviru manifestacije će biti održani i susreti recitatora …Opširnije »
 • Međunarodni festival pesnika za decu “Bulka”

  Međunarodni festival pesnika za decu “Bulka”

  Ovo je dvodnevni festival koji se održava početkom školske godine, u septembru. Program festivala se sastoji od takmičarskog i revijalnog dela, na kojem nastupaju gosti – pesnici, muzičari, glumci. Glasovima publike, biraju se pobednici, dodeljuju se nagrade i diplome učesnicima. Festival …Opširnije »
 • Festival akustične muzike u Sivcu – FAMUS

  Festival akustične muzike u Sivcu – FAMUS

  FAMUS je muzički festival namenjen prvenstveno muzičarima amaterima, zaljubljenicima u akustičnu gitaru i akustičarske tonove uopšte. Prvi festival održan je 1977. godine. Prvu dekadu festivala je obeležio veliki broj učesnika, a od 1994. godine do danas se neprekidno organizuje. Pored …Opširnije »
 • Festival “Ivanjsko Cveće”

  Festival “Ivanjsko Cveće”

  Manifestacija svoje poreklo vodi iz običaja starosedelaca prema kojem su se za Ivandan od svežeg poljskog cveća pleli “ivanjski venci”, kojima su se ukrašavale kapije seoskih domova, kao izraz želje za zdravljem i blagostanjem. Negovanje tog običaja preraslo je u …Opširnije »
 • Republički festival amaterskih pozorišta Srbije

  Republički festival amaterskih pozorišta Srbije

  Republički festival amaterskih pozorišta Srbije je nastarija, najvažnija i najmasovnija manifestacija amaterskog pozorišnog stvaralaštva koja po svom značaju potvrđuje svoju kulturološku ulogu u razvijanju amaterskog pozorišnog stvaralaštva u Srbiji, čime i predstavlja najvažniji pozorišni događaj. U Kuli se, uprkos u …Opširnije »
 • Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

  Festival rusinske kulture „Crvena ruža“

  Festival se nalazi pod pokroviteljstvom Nacionalnog Saveta rusinske nacionalne manjine i odražava se kontinuirano od 1951. godine. Tradicija i visoki umetnički nivo festivala duži niz godina čine ovu manifestaciju najznačajnijem festivalu Rusina u Vojvodini odnosno Srbiji. Celokupna manifestacija u Ruskom Krstutu traje …Opširnije »
 • Festival “Jesen stiže dunjo moja” u čast Isidora Bajića

  Festival “Jesen stiže dunjo moja” u čast Isidora Bajića

  Тradicionalna manifestacija која neguје stvaralaštvо prvog muzički obrazovanog stručnjaka u Vojvodini – Isidora Bajića rođenog Kuljanina, i direktno doprinosi podizanju nivoa muzičke obrazovanosti stanovništva i proširenju kulturne ponude opštine Kula. Prva muzička manifestacija je održana 2001 i od tada se …Opširnije »